Servir

bisoing-13Stvaritve BioSing nujno zaslužijo posebno serviranje, zato se jih nudi na patentiranem degustacijskem krožniku SERVIR BioSing.

Degustacija se prične od leve proti desni strani, zaradi stopnjevanja intenzivnosti okusov, arom.

Reže v krožniku pa nam omogočijo večji stik površine izdelka z zrakom, da se sprostijo aromatične komponente.

Degustacijo pričnemo z BioSing zaseko, ker nam nežno prebudi in stimulira brbončice, ter nas s tem pripravi za nadaljnje okušanje, ki je nujno, najmanj pa priporočeno, da poteka ob spremljavi oz. spajanju z vrhunskimi vini.

Avanturo nadaljujemo s klobasko, ki nam pričara pristno, naravno, nežno ter odprto aromo zrelega mesa.

Čaka nas  že dvojček salam, prvi, v kombinaciji svinjine in govedine, ter  drugi v kombinaciji svinjine in divjačine. Obe salami, poudarita nadgradnjo primarne, fermentacijske arome z notami polne zrelosti, ki se formirajo skozi proces podaljšanega zorenja. Ta štih, oz prepoznavna nota, ki jo imajo BioSing stvaritve se med drugim formira tudi zaradi podzemne kleti-zorilnice, ki diha in ujame oz. absorbira mikroklimo, ki jo ustvarijo salame. Pomembno vlogo v tej zgodbi odigra še pet ključnih bio-kem procesov: proteoliza; lipoliza; avtooksidacija; penetracija hif plemenite plesni do nadeva; ter zorenje plemenite  plesni.

Produkti teh procesov so med drugim tudi (prosti dušik, aminokisline, maščobne kisline, glicerol, minerali,..) ki so ključni nosilci pozitivnih arom, vendar pa imajo pozitivni učinek zgolj v manjših koncentracijah, zato je zelo zahtevno le-to ujeti oz zadeti. Ko pa nam to uspe, smo oz. ste nagrejeni s še kompleksnejšo, polno zrelo, harmonično aromo, ki da stvaritvam BioSing  izjemno, plemenito, premijsko kakovost, s katero dobi naš izdelek izredno dodano vrednost, ter drugačno oz dodatno dimenzijo. Opisani proces pri nas imenujemo G-LINIJA; kajti črka G simbolizira oz jo lahko prepoznamo kot Gurmanstvo, Gastronomija, ter predvsem kot  G (senzorično) točko.

Pri osebah nežnejšega spola jo še niso odkrili, iščemo pa jo prav vsi. Ob degustiranju stvaritev BioSing pa vas ta famozna G (senzorična) točka najde kar sama oz. jo zazna vaš organoleptični laboratorij-ustna votlina, ki je najbolj natančna oz občutljiva merilna naprava.

Zgodbo SERVIR BioSing degustacijskega krožnika pa zaključimo z zaseko, z dopolnitvijo po navdihu kuharja, saj lahko po intenzivnosti prekrije predhodne okuse, arome.

Želimo vam nepozabno doživetje, ob spoznavanju esence-bistva okusov in arom, ki se skrivajo v stvaritvah BioSing in bodo vsekakor navdušile vse Vaše čute.

Podrobnosti, o še več ključnih detajlih stvaritev BioSing najdete v zavihku zgodba.slika-klobaska_563px